liveradio
lyssna igen

Lyssna igen - senaste klippenRadio Röd 24 januari 2023

Du får höra en intervju med Vs nya gruppledare Mattias Karvonen, sen ett inslag med Nooshi Dadgostar från riksdagsdebatten om elpriset och elmarknaden, sen pratar HP & BB om LLT och lite annat aktuellt i Luleå Kommun. Musik med Coco and the Butterfields, Thea Gilmore och Heather Maloney.


Radio Röd 10 januari 2023

Hans & Bertil pratar om energipriskarusellen, NATO-anslutningen som behandlades på Folk & Försvar, ordförandeträff på kommunen, mm. Musik med Ruthie Foster och Sarah Darling.


Radio Röd 20 december 2022

Ali Esbati i budgetdebatt i riksdagen. Hans & Bertil om visitationszoner och anonyma vittnen som regeringen och SD vill införa och så pratar vi om elprisstödet som vänsterpartiet vill ska hjälpa de ekonomiskt svaga, vilket regeringen inte vill. Musik med Laura Nyro, Ruthie Foster, Thea Gilmore och Albion Christmas Band.


Radio Röd 13 december 2022

Hans & Bertil pratar om LLT, Bertil ska ju vara ordförande för LLT nästa mandatperiod. Vi pratar om elpriset och om nästa kommunfullmäktige. Musik med Lilly Hiatt, Fantastic Negrito, Janis Ian och Heather Maloney.


Radio Röd 6 december 2022

Nooshi Dadgostar debatterar med statsministern i riksdagen om skattesänkningar för höginkomsttagare. Sen pratar Hans & Bertil om hyggesfritt skogsbruk i kommunen, elpriskrisen och kommande problem med malmportenprojektet. Musik med Larry Campbell & Teresa Williams och Molly Tuttle.


Radio Röd 29 november 2022

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar o Ali Esbati, ekonomiskpolitisk talesperson, presenterar Vs budgetmotion som skyddar välfärden och vanliga löntagare. Hans & Bertil pratar om några ärenden som kommer i nästa kommunstyrelse. Musik med Folk & Rackare och Sam Lewis.


Radio Röd 22 november 2022

Hans & Bertil redovisar veckans två kommunfullmäktige där det första dagen var val till nämnder o styrelser fyra år framåt och en del motioner. Andra dagen var det endast budgetdebatten. Musik med The Magnettes, Carsie Blanton och Bruce Springsteen.


Radio Röd 15 november 2022

Ali Esbati kommenterar regeringens budget, Håkan Svenneling kritiserar regeringens inställning till Iran samt rapport från medlemsmötet där val av företrädare i nämnder och styrelser ägde rum. Musik med Joe Cocker, Marie Fredriksson och Eva Cassidy.


Radio Röd 8 november 2022

Ali Esbati, ekonomisk-politisk talesperson, presenterar vänsterpartiets ekonomiska plattform för att skapa ett starkt och rättvist samhälle med de ramar som utgörs av Sveriges ekonomiska resurser och de planetära gränserna. Musik med The Wild Things, Carsie Blanton och Bellowhead.


Radio Röd 1 november 2022

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar och Anna Herdy pratar om med vilken politik Vänsterpartiet ska möta inflationen, prishöjningar, hyreshöjningar och andra dåliga tider som väntas. Ny musik med Björn Sjöö från Luleå får du lyssna till också.